Kenan Vrbanjac uputio čestitku povodom Ramazana i pozvao donatore da podrže “Merhametove” ramazanske aktivnosti


shadow

SARAJEVO, 22. mart – Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac uputio je čestitku povodu najradosnijeg mjeseca, mubarek mjeseca Ramazana.

“Svim Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i dijaspori, svim uposlenicima “Merhameta”, našim volonterima, donatorima i prijateljima “Merhameta” i svim muslimanima širom svijeta, želim Ramazan Šerif Mubarek Olsun. Neka nam ovaj mjesec posta i ibadeta u ovo teško vrijeme ispuni srca toplinom i pruži snagu da izgradimo život pun razumijevanja i uvažavanja. Posebna mi je želja da mjesec Ramazana vjernici dočekaju i isposte u zdravlju sa svojim najmilijim, kaže se u ramazanskoj čestitci predsjednika HO “Merhamet” MDD Kenana Vrbanjca.

Vrbanjac je naglasio da će “Merhamet” i ove godine tokom mjeseca Ramazana pripremati iftare za korisnike “Merhametovih” narodnih kuhinja, socijalno ugrožene porodice i bošnjačke povratničke porodice u manjem bh. entitetu, te da će ponovo organizirati dostavljanje iftara na kućni prag starim i iznemoglim osobama i povratnicima.

– Želimo da što više osoba koje su u stanju socijalne pomoći osjeti radost iftara. Za to će se i ovog mjeseca Ramazana pobrinuti naši uposlenici, naše narodne kuhinje širom Bosne i Hercegovine. Naše ekipe će tokom cijelog Ramazana biti na terenu – kazao je Vrbanjac.

On je pozvao pozvao institucije, organizacije, privrednike, građane da i ove godine podrže “Merhametove” ramazanske aktivnosti te da se zajedno omogući što većem broju socijalno ugroženih porodica da s radošću i uz bogatu iftarsku trpezu isposte mubarek mjesec Ramazan.

Author

admin