Glavni sarajevski imam posjetio porodicu rahmetli Safeta Hadžića


shadow

Povodom Dana šehida, koji se obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić danas je posjetio porodicu rahmetli Safeta Hadžića, heroja odbrane naše domovine, kao i porodicu rahmetli Denisa Imamovića.

„Danas smo posjetili Džemilu i Nezira Hadžić, suprugu i sina rahmeli Safeta Hadžića. Također, posjetili smo Zejnu Imamović, majku šehida Denisa Imamovića. Rahmetli Safet Hadžić je heroj naše narodno-oslobodilačke borbe, “Zlatni ljiljan”, to je čovjek koji je bio predsjednik Džematskog odbora džemata Švrakino Selo, osnivač SDA u Novom Gradu Sarajevo i pokretač odbrane našeg glavnog grada i cijele Bosne i Hercegovine“, podsjetio je efendija Velić.

Naglasio je kako je rahmetli Safet Hadžić u tada bremenitom vremenu bez ikakvog oklijevanja stao u prvi saff, onda kada je to bilo najopasnije.

„Organizirao je svoje džematlije i sačuvao Sarajevo. Danas, drugog dana Ramazanskog bajrama, kada se vraćamo svojim vrijednostima, mi smo se vratili našim šehidima i posjetili njihove porodice“, izjavio je glavni imam.

Šehidske porodice zahvalile su glavnom imamu i delegaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo na dolasku, uz poruku da ih raduje činjenica da, ipak, nisu zaboravljeni. 

Author

admin