Proslijedi: Reisul-ulema uputio čestitku prof. dr. Rešidu Hafizoviću na izboru za člana ANUBiH



Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je čestitku prof. dr. Rešidu Hafizoviću, profesoru na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu, na izboru za člana Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH).

„Osjetio sam veliku radost i ushićenost kada sam čuo vijest da ste na izbornoj Skupštini ANUBiH izabrani za dopisnog člana Akademije u Odjeljenju humanističkih nauka. Obradovani smo što je Akademija u Vama prepoznala istinsku vrijednost i posvećen rad na proširivanju i produbljivanju vidika ljudske spoznaje.

U svoje lično ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čestitam Vam na tom izboru i molim Uzvišenog Allaha da Vam podari dobro zdravlje kako biste svojim daljnjim pregnućima mogli nastaviti pozitivno djelovati i čitavoj društvenoj zajednici osvjetljavati puteve prema dobru i prosvijećenosti. Ponosni smo na Vas“, navodi se u čestitki reisul-uleme.

Prof. dr. Rešid Hafizović izabran za novog člana Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine 20. decembra ove godine.

Author

admin