Šemso Redžić-Mehić, bijeljinski Bečlija – Na hadžu smo svi kao braća


shadow

Hadžija Šemso Redžić-Mehić je Bijeljenac sa bečkom adresom. Boraveći na svetim mjestima, a u susret Kurban-bajramu, upućuje dove za cijeli ummet.

“Čast mi je velika što sam došao u Medinu i Mekku po treći put. Dva puta sam obavio umru u ime Allaha. Ovo je treći put da obavljam umru i prvi put hadž. U ovim danima molim dragog Allaha da uputi cijeli ummet Muhameda a.s. i da ih pomogne da i oni dođu u Medinu i Meku”, kazao je on. 

Iako mu nije prvi put da boravi na svetim mjestima, kada Šemso govori o Kabi i svojoj porodici suze mu zasijaju u očima.

“Oženjen sam i imam troje djece, hvala Allahu na blagodatima. Imam šestero unučadi. Što se tiče mojih utisaka, mogu samo kazati da se ovo treba doživjeti. To je radost u srcu, u duši. Ovo su suze radosnice”, naglasio je Šemso.

Za organizaciju ovogodišnjeg hadža ima samo riječi hvale.

“Organizacija je na nivou. Sve je dobro. Fino se slažemo. Svi smo došli s jednim ciljem. Da nam Allah ukabuli cilj, da nam ukabuli dove. Ovdje smo svi kao braća. Slažemo se lijepo, fino. Družimo se. Dovimo jedan za drugoga. Molimo Allaha svi sa istim ciljem”, zaključuje Šemso.

Author

admin