Tazija povodom preseljenja na ahiret Zilhe ŠeteKancelarija reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputila je taziju porodici i Udruženju „Narodna kuhinja Stari grad“ Sarajevo, povodom preseljenja na ahiret dugogodišnje šefice ove kuhinje Zilhe Šete, poznatije kao Tetka Zilha.

„Sa velikom tugom smo primili vijest o preseljenju na ahiret naše Tetke Zilhe Šeta. Zadovoljni smo Božijim određenjem i ne govorimo osim onoga što nas je podučio plemeniti Poslanik da kazujemo u ovakvim trenucima: „Allahovi smo i Njemu se vraćamo“.

Ali naša srca danas tuguju i mi dijelimo bol sa našim sugrađanima zbog ovog velikog gubitka za naš narod i državu. Na nama je sada zajednička obaveza da očuvamo Tetkino naslijeđe i da vrijednosti za koje se ona zalagala prenesemo na buduće generacije.
Molimo Uzvišenog Allaha dž.š da Tetku Zilhu obaspe svojom neizmjernom milošću i nastani je u svoj prostrani džennet.

Na kraju u ime reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini želimo porodici izraziti svoje duboko suosjećanje sa vašom boli zbog velikog gubitka.

Inna Lillahi ve Inna Ilejhi Radžiun!“, navodi se u taziji Kancelarije reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Author

admin