Islamska zajednica donira 10 hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i HercegoviniShodno svom trajnom opredjeljenju ka dobrotvornom radu, misiji pozivanja na dobro i poticanja opće društvene koristi, Islamska zajednica želi doprinijeti podizanju svijesti o kvaliteti života hemodijaliznih pacijenata u Bosni i Hercegovini.

U svjetlu upozorenja medicinskih radnika i hroničnih pacijenata na objektivni nedostatak hemodijaliznih aparata u pojedinim centrima, njihovu starost i neispravnost, Islamska zajednica želi dati svoj skromni doprinos poboljšanju uslova medicinske njege, donirajući 10 hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Donaciju u vrijednosti 200 000 KM Islamska zajednica realizirat će posredstvom Vakufske direkcije, a u saradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom En Nedžat iz Kuvajta. Projekat će biti proveden u dvije faze, a njegovo predstavljanje biće upriličeno na konferenciji za medije, u subotu, 23. novembra 2019. godine s početkom u 11:00 sati, u konferencijskoj sali hotela ”EUROPE” (Vladislava Skarića 5, Sarajevo)

Na konferenciji će govoriti g. Asmir Neimarlija, stručni saradnik za projekte Vakufske direkcije, dr. Muhammed el-Ensari, direktor kuvajtske fondacije En-Nedžat koja je partner u projektu, i dr. Kasim Hadžić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Kantonalne bolnice Zenica.

Author

admin