IFTAR U PREDSTAVNIŠTVU ISLAMSKE ZAJEDNICE U BRISELU


shadow

Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sinoć je u svom Predstavništvu pri Evropskoj uniji u Briselu organizirala iftar za predstavnike institucija Europske unije kao i predstavnike Bosne i Hercegovine u Briselu.

Iftaru su, između ostalih, prisustvovali članovi Europskog parlamenta, funkcioneri Europske komisije i Službe za vanjske poslove EU-e (EEAS) kao i Misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji na čelu sa Nj.E. ambasadoricom gospođom Lidijom Topić. Iftaru je prisustvovao i Bakir-ef. Halilović, glavni imam za Benelux i imam u Antwerpenu. Organizacija iftara u Briselu je nastavak aktivnosti i saradnje Islamske zajednice sa institucijama Europske unije.

Domaćini iftara su bili Senaid Kobilica, šef Predstavništva IZ-e pri Europskoj uniji, dr.Dževada Šuško, šefica Odjela za Zapadni svijet pri Upravi i Muhamed Jusić, savjetnik Reisu-l-uleme za medije. Domaćini su se obratili prisutnima zahvalivši im na dolasku i dosadašnjoj saradnji. Iftar je bila prilika za razgovor o zajedničkim projektima.

Author

admin