Medina – Sastanak i druge grupe hadžija sa rukovodstvom Ureda za hadž i umruMedina: Održan sastanak i druge grupa hadžija sa rukovodstvom Ureda za hadž i umru
MEDINA, 27. JUNI 2022 (MINA) – Reisul-hudžadž i zamjenik reisul-uleme prof. dr. Enes-ef. Ljevaković sinoć je u Medini održao centralno predavanje i drugoj grupi hadžija iz Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom govorio je o ovom najznačajnijem putovanju vjernika, te zahvalio Ured za hadž i umru Islamske zajednice na naporima koje poduzima da im se to putovanje učini što ugodnijim.

Budućim hadžijama obratili su se i Izet-ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići i izaslanik Ureda za hadž i umru na ovogodišnjem hadžu, te Dževad-ef. Hadžić, šef Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice.

Hadžijama su ovom prilikom date i upute u vezi sa nastavkom programa.

Prva grupa hadžinica i hadžija je već boravila u Revdi, a danas i sutra će ostale hadžije iz naše zemlje posjetiti Revdu i tokom 30 minuta, koliko imaju na raspolaganju, klanjati i činiti dove na prostoru između mezara poslanika Muhammeda, s.a.v.s., i minbera, prostoru za koji je Allahov Miljenik rekao da je džennetska bašča.

U utorak i srijedu hadžije će posjetiti, između ostalih, poznato brdo Uhud, džamiju Kuba i džamiju Kibletejn.
Već u četvrtak ujutro hadžije oblače ihrame i kreću prema Mekki, gdje će prvo obaviti umru, a potom hadž.

Author

admin