Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović prisustvovao prvom iftaru u povijesti KJKP Rad Sarajevo



Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović prisustvovao je večeras prvom iftaru u povijesti Komunalnog javnog preduzeća (KJKP) Rad Sarajevo, kojeg je ovo preduzeće organizovalo za za svoje uposlenike, a u znak zahvalnosti za predani rad, naročito tokom pandemije COVID-19.

Reisu-l-ulema Kavazović je ovom prilikom podsjetio na riječi poslanika Muhammeda, a.s., da je najbolji onaj čovjek koji koristi ljudima.

“Svako jutro kada od kuće idem na posao susretnem neke od vas. Ako iko umiva, svako jutro i svako veče, lice ovog grada, onda ste to vi, radnici prisutni za ovim stolovima. Ovaj grad je ljepši zato što ima vas. Ovo je grad u koji ljudi rado dolaze, Sarajevo je to uvijek bilo, a vi ga činite ljepšim i boljim”, kazao je reisu-l-ulema Kavazović, zahvalivši uposlenicima KJKP Rad.

Arslan Mahmutović, jedan od uposlenika koji je cijeli svoj radni vijek proveo u KJKP Rad, kazao je da je sretan što je iftar organizovan, što su imali priliku da se susretnu s reisu-l-ulemom, te je naglasio da posao koji obavljaju nije jednostavan.

“Mi održavamo čistoću cijelog grada, to su sve teški poslovi, obavljamo te poslove u svim vremenskim uslovima”, naveo je Mahmutović, naglasivši da je važno da radnicima budu poboljšani uslovi rada. 

KJKP Rad postoji 63 godine, zapošljava oko 1100 ljudi, a ove godine prvi put u povijesti preduzeća organizovan je zajednički iftar za uposlenike. 

Izvršni direktor Nijaz Salamović istakao da su radnici najveći i najvredniji resurs firme, te da su u susret godišnjici postojanja, koja se obilježava 7. maja, fokus željeli staviti na uposlenike. 

“Ovim iftarom željeli smo zahvaliti našim radnicima koji su na terenu neprimjetni, a zapravo su oni ti koji grad održavaju čistim i urednim i daju ogroman doprinos u održavanju higijene grada”, kazao je Salamović.

Također je dodao da je posebno sretan zbog dolaska reisu-l-uleme Kavazovića, te da se nada da će ovakvi iftari postati tradicija. 
Na iftar je pozvano više od 1000 ljudi, uposlenika KJKP Rad, a inicijativu organizovanja iftara podržali su prijatelji KJKP Rad-a, kao i poduzetnici koji su željeli ostati anonimni.

Author

admin