Reisu-l-ulemu posjetili članovi Redakcije religijskog programa BHT1


shadow

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su u njegovoj kancelariji posjetili urednik Redakcije religijskog programa BHT1 Haris Bilalović i član Redakcije novinar Amir Džidić.

S njima je sastanku prisustvovao i dr. Adis Sultanović, imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, u funkciji stručnog saradnika na reportaži „Imamsko breme“, čije snimanje BHT1 privodi kraju.

Članovi Redakcije su reisu-l-ulemu informirali o nedavno uspostavljenoj Redakciji religijskog programa na ovoj televiziji, sa njenom svrhom i ciljevima.

Naglašeno je da je primarni cilj ovog projekta temeljitije predstavljanje religijskih iskustava u našoj zemlji, kako bi se ljudi iz različitih religijskih zajednica međusobno bolje upoznali i razumijevali.

Reisu-l-ulema je izrazio oduševljenje onim što je čuo, te iskazao nadu da će to imati dalekosežne pozitivne implikacije na opće stanje u našoj zemlji.

„To je ona izvorna narav naše zemlje. To je ono što je Bosnu činilo Bosnom od najstarijih vremena. Ovdje to nikome nije smetalo, svi su to prihvatali kao datost. Nama su problemi te vrste uvoženi sa strane. Televizija može biti jako dobro sredstvo za oživljavanje te izvornosti i bolje upoznavanje ljudi“, kazao je reisu-l-ulema.

Author

admin