UPOZORENJE: AMERIKANCI CE PODRZATI STA GOD DA SE LIDERI DOGOVORE, A BAKIR CE KAZATI DA SU ONI NAMETNULI NJEGOV IZDAJNICKI DOGOVOR



NACIONALNI KONGRES REPUBLIKE BiH

Glasnika Nacionalnog kongresa Republike BiH; 989

April 4. 2021.

SADRZAJ

  1. KAO I UVIJEK, AMERIKANCI CE PODRZATI STA GOD DA SE LIDERI DOGOVORE, A BAKIR CE TO ISKORISTITI DA KAZE KAKO JE NJEGOV IZDAJNICKI DOGOVOR ZAHTIJEVALA AMERIKA
  2. SRBI KORISTE I BOLEST DA BOSNJAKE PRETVORE U NAROD BEZ DRZAVE, U NJIHOVE PROSJAKE, A NASE POSRBICE IM POMAZU U TOME?!

Ovaj Online Glasnik Bosanskog kongresa ide na 51,829 ispravnih adresa u svijetu i BiH.

If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with “UNSUBSCRIBE” in the subject line.


  1. KAO I UVIJEK, AMERIKANCI CE PODRZATI STA GOD DA SE BiH LIDERI DOGOVORE, A BAKIR CE TO ISKORISTITI DA KAZE KAKO JE NJEGOV IZDAJNICKI DOGOVOR ZAHTIJEVALA AMERIKA

Komentar povodom Blinkenove izjave da je za promjenu Izbornog zakona BiH potrebna i “ogranicena promjena Ustava BiH”.

Pise: Muhamed Borogovac

Nama u ovom trenutku, dok je Bakir Izetbegovic nas pregovarac, ne treba nikakva promjena, nikakav dogovor o Izbornom Zakonu, niti o “ogranicenoj ustavnoj pormjeni”, jer ce svaki Izetbegovicev dogovor biti nastavak posla njegovog oca i to ce biti kraj Bosne i Hercegovine kao drzave. Jedina nada da drzava BiH prezivi je da se nista ne mijenja do novih izbora, a koji su samo za godinu dana, i da na tim izborima SDA prestane biti predstavnik Bosnjaka. Tek tada camo imati sansu za promjene koje nece voditi nestanku drzave BiH.

A sto se tice Amerikanaca oni su, buduci da su pravna demokratska drzava, uvijek postovali suverenitet BiH i zato legalisticki podrzavali sta god da se BiH lideri dogovore. Medjutim, Izetbegovici su uvijek to predstavljali narodu kao podrsku Amerike njihovim konkretnim izdajnickim dogorima, cime su skrivali svoje izdaje, podvaljivali ih Amerikancima, Evropljanima i ostalim. Da su se Izetbegovici dogovarali u korist BiH, Amerikanci bi i to postovali i insistirali na implementaciji, kao sto su insistirali na implementaciji Alijinih izdajnickih dogovora u Daytonu.

Amerikanci kazu: “U detaljima je djavo.” Blinken zna da jedna recenica moze promjeniti kompletan smisao Ustava, npr. dati RS-u mogucnost referenduma i otcjepljenja, i da to ne mora biti tako dirktno kazano, nego da moze biti skriveno iza fraza o prosperitetu i napretku itd. Njemu se ne smije bas nista vjerovati, mada ce na kraju krajeva, Amerikanci kao legalisti uvijek morati prihvatati sta se u BiH odluci. Ali kada imas izdajnika kao sto je Izetbegovic mozes biti siguran da ce ovakvi kao Blinken pokusati na sve nacine da pomognu nasem izdajniku, da odrade posao za Srbe. Neka se niko ne zavarava da Blinken zeli dobro Bosnjacima.

JEDINA NADA da cemo izbjeci katastrofalnu promjenu ustava i Izbornog zakona, koju su nam namijenili Izetbegovic, Dodik i Covic, je to sto niko na svijetu ne moze natjerati poslanike Parlamenta BiH da dignu svoju ruku za nesto sto ne zele (niti ih iko ima pravo natjerivati, jer oni sluze iskljucivo narodu koji ih je izabrao). Dakle, ukoliko poslanici Parlamenta BiH izglasaju ono sto se Izetbegovic dogovori, oni snose jednaku odgovornost za katastrofalne posljedice toga dogovora, kao i Izetbegovic, Dzaferovic i ostali izdajnici.


  1. SRBI KORISTE I BOLEST DA BOSNJAKE PRETVORE U NAROD BEZ DRZAVE, U NJIHOVE PROSJAKE, A NASE POSRBICE IM POMAZU U TOME?!

Nabavka vakcina je obaveza institucija države. To je odredba Svjetske zdravstvene organizacije, kako bi se sprijecio sverc vakcinama, proizvodnja laznih vakcina itd.. Dayton i naknadni sporazumi o “koordinacijama” kojima se odlucivanje u drzavi BiH pretvorilo u dogovaranje i usaglasavanje dva entiteta kao da su to dvije drzave, omogucava da RS blokira drzavu. Drzava je nemocna da nabavi cak i vakcine zbog te prakse usaglasavanja o svemu – a za to se mozemo zahvaliti Aliji Izetbegovicu ocu Republike Srpske i Daytona, kao i Bakiru Izetbegovicu koji je uveo praku usaglasavanja i tamo gdje to po Daytonu nije bilo predvidjeno, a zatim dao i kljucne poluge vlasti SNSD-u i HDZ-u.

A onda, kada su srpski predstavnici u BiH blokirali drzavu u nabavci vakcina, Srbija salje “pomoc”, tj. milostinju tako sto vakcinise zahvalne pojedine Bosnjake, i uredno na TV dokumentira ta ponizavanja naseg naroda, kojemu je upravo srpska politika onemogucila da ima vakcine kao i svi drugi normalni narodi svijeta?! TO JE SAMO NOVA EPIZODA U KONTINUIRANOM ZLOCINU SRBA NAD BOSNJACIMA.

Dok su svi nomalni narodi svijeta solidarni u borbi portiv svake bolesti, Srbi koriste cak i bolest protiv nas, da nanesu novi udarac drzavnosti BiH, da postignu jos jedan korak ka otcjepljenju od BiH genocidom ociscenih teritorija. Cilj ucjena je sabotiranje drzave BiH na svakom koraku da bi na kraju i svijet i sami Bosnjaci pristali na nove ustupke i novo urusavaje drzave BiH. A to se mora zaustaviti, jer to ce pretvoriti Bosnjake u narod bez drzave, u nove evropske Rome, ili Palestince, a onda ce nam davati milostinju i tako glumiti humanost, kao sto je sada Vucic izveo sa vakcinama.

I to sto je Vucic uradio, to je za ocekivati od njega, on se bori za dominaciju Srba nad nama, to znamo. Pravi negativci su tu lukavi Bakir Izetbegovic, Zeljko Komsic, i Sefik Dzaferovic koji pristaju na tu predstavu i politiku ukidanja drzave BiH i pretvaranja Bosnjaka u prosjake.

Author

admin