Saučešće reisu-l-uleme u povodu smrti kuvajtskog ambasadora u našoj zemljiPovodom preseljenja na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović uputio je Ambasadi Države Kuvajt pismo saučešća.

„Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji nj.e. Abdulaziza Ahmada Hasana al-Sharraha. Molimo vas da izraze naše tuge i sućuti prenesete Vladi i emiru Kuvajta, kao i porodici uvaženog rahmetlije.

Rahmetli ambasador dr. Abdulaziz al-Sharrah je, sve od kako je stupio na funkciju ambasadora, na najbolji način predstavljao Državu Kuvajt i prilježno radio na jačanju i produbljivanju odnosa između naše dvije zemlje i dva naroda. Uz to, lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata.

Molim Uzvišenog Allaha da preminulog ambasadora uvede u Svoju milost i nagradi ga Džennetom“, navodi se u pismu reisu-l-uleme.

Author

admin