Sudentima dodijeljene stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj


shadow

U amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu danas su podijeljene stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj za studente sa područja Muftijstva sarajevskog, kojima je ovom prilikom uručeno po 400 KM.

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj tradicionalno svake godine dodjeljuje stipendije studentima iz cijele BiH u Sarajevu, ali zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, ovogodišnja podjela stipendija organizovana je na nivou muftijstava.

Dodjeli stipendija prisustvovali Edin ef. Mezit, imam džemata Vestfold (Sandefjord) u Norveškoj i Mensur ef. Pašalić, šef Odjela za džemate i imamet u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u BiH.

 • Važno nam je da sačuvamo vezu sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini kroz njenu uključenost u aktivnosti poput ove – kazao je u razgovoru za Preporod.info Edin ef. Mezit.
  Prilikom zvaničnog obraćanja podsjetio je na islamski koncept trajnog dobra i važnost ulaganja u znanje.
 • Pomaganje studentima je prilika da se multipliciraju naši sevapi. To je ulaganje u nešto što ima svoj kontinuitet – vaše znanje i djelovanje u budućnosti – poručio je ef. Mezit.
  Mensur ef. Pašalić je skrenuo pažnju na društveni emanet koji preuzimaju mlađe generacije, izgradnjom sebe i doprinosom društvu.
 • Od vas se očekuje da u budućnosti budete nosioci vjerskih, političkih, društvenih i svih drugih procesa – kazao je tokom obraćanja studentima.
  Stipendije su jučer u prostorijama Muftijstva zeničkog dodijeljene studentima sa područja ovog muftijstva, a svečanosti je prisustvovao i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.
  Muftija Dizdarević u svom obraćanju spomenuo je važnost sticanja znanja, te iskazao zahvalnost Islamskoj zajednici Bošnjaka u Norveškoj koja u kontinuitetu pomaže naše studente. Studentima je poručio da ne zaborave dobročinstvo prema jednoj od najorganizovanijih zajednica Bošnjaka u dijaspori.

Author

admin