Telegram saučešća reisu-l-uleme povodom smrti bivšeg vrhovnog rabina Ujedinjenog Kraljevstva i CommonwealthaReisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas telegram saučešća povodom smrti bivšeg vrhovnog rabina Ujedinjenog Kraljevstva i Commonwealtha rabina lorda Jonathana Sacksa (HaRav Ya’akov Zvi ben David Arieh z’’l)
„Sve nas je u Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici potresla vijest o smrti velikog prijatelja Bosne i našeg naroda, rabina lorda Jonathana Sacksa- HaRav Ya’akov Zvi ben David Arieh z’’l.

Njegovoj porodici, Jevrejskoj zajednici i narodu Ujedinjenog Kraljevstva izražavamo saučešće i naše suosjećanje s njihovom boli“, kaže se u telegramu reisu-l-uleme kojeg je uputio porodici, Jevrejskoj zajednici i narodu Ujedinjenog Kraljevstva.

Dodaje se kako je svijet izgubio vrsnog teologa, filozofa, profesora i političara, ali prije svega, neumornog zagovornika međureligijskog dijaloga i izgradnje mira.

„Mi ćemo ga se u Bosni i Hercegovini uvijek sjećati, a njegovo nasljeđe će živjeti u Evropi i svijetu dok je onih koji dijele viziju svijeta ujedinjenog u različitostima. Dobra na ovom svijetu će biti dok je dobrih ljudi koji će se za njega zalagati, a jedan od njih je bio i rabin Sacks“, naveo je reisu-l-ulema Husen ef. Kavazović.

Author

admin