U toku završne pripreme za početak emitovanja BIR TelevizijeU toku su završne pripreme za početak emitovanja televizijskog programa BIR Televizije, planiranog za sutra, prvog dana ramazana, u 12.00 sati.
Tokom mjeseca ramazana biće emitovano deset sati programa dnevno.

BIR TV se distribuira u mreži kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, a trenutno je dogovorena saradnja s osam kablovskih operatera u našoj zemlji, jednim operaterom za Zapadnu Evropu, te jednim za Ameriku.

Media centar Islamske zajednice je u intenzivnim pregovorima i sa nekolicinom drugih operatera za distribuciju programa, s ciljem da BIR TV dopre do što većeg broja ljudi širom svijeta.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Na ovaj način Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima s članovima porodice i prijateljima.

Pri kraju su tehničke pripreme da BIR TV prenosi uživo mukabelu i hutbe iz Gazi Husrev-begove džamije, kao i posebne programe tokom mjeseca Ramazana, obilježavanja značajnih datuma iz povijesti islama.

U programu će biti zastupljeni i sadržaji poput serijala „Ćurs“, „Islamska vjeronauka“, „Sufara“, te sadržaji putem kojih Islamska zajednica u BiH održava kontakt i potvrđuje brigu za muslimane u BiH, regionu, i dijaspori, kao što je serijal „Aktuelnosti“ u kojem će biti predstavljane aktivnosti Islamske zajednice, i serijal „Glas imama“, u kojem učestvuju glavni imami iz svih krajeva BiH.

Osim ovih sadržaja bit će zastupljeni programski sadržaji realizirani tokom proteklih godina u vlastitoj produkciji i nabavljeni programski sadržaji.
Osim ovih, u program u BIR Televizije biće zastupljeni i programski sadržaji realizirani tokom proteklih godina u vlastitoj produkciji, kao i nabavljeni programski sadržaji.

Author

admin