REISU-L-ULEMA PRIMIO BRITANSKOG AMBASADORA


shadow

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio NJ.E. ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, Matthewa Fielda.

NJ.E. britanski ambasador je reisu-l-ulemi i muslimanima u Bosni i Hercegovini čestitao nastupanje mjeseca ramazana s iskrenim željama da ga provedu u miru i sigurnosti. Ambasador Field se zanimao i za reisu-l-ulemino viđenje trenutne situacije u državi i regionu, još jednom ističući podršku Velike Britanije ovom području i svim njenim građanima, narodima i državama. Naglasio je kako je ohrabren ramazanskom porukom reisu-l-uleme u kojoj je pozvao na suprotstavljanje društvenim pošastima, a prije svega korupciji i ovisnosti o kockanju. Istakao je kako je borba protiv korupcije jedan od prioriteta britanskog angažmana u Bosni i Hercegovini, te kako je i podrška vjerskih lidera u tom smislu itekako značajna.

Reisu-l-ulema se sa svoje strane zahvalio NJ.E. ambasadoru Fieldu na podršci Britanije Bosni i Hercegovine u očuvanju njenog multikulturalnog i multikonfesionalnog duha i jačanju državnih institucija koje trebaju odgovoriti na brojne izazove s kojima se društvo susreće.

Author

admin