ODRŽANA SJEDNICA RIJASETA


shadow

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 49. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na današnjoj sjednici Rijaset je usvojio Takvim za 2019. godinu i estimaciju vremena za Skandinaviju. Također, danas je razmatran i usvojen Izvještaj Komisije za odabir Ilmihala za prvi nivo mektebske pouke te je donesena Odluka o raspisivanju konkursa za rukovodioca Ureda za zekat.

Rijaset je danas dao i saglasnost Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu za raspisivanje konkursa za upis studenata na treći ciklus studija kao i saglasnost na Odluku o visini školarine na trećem ciklusu studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi Islamske zajednice.

Rijaseta je također potvrdio imenovanje rukovodioca službe za pravne i administrativne poslove u Muftijstvu sarajevskom te rukovodioca službe za pravne, administrativne, finansijske i ekonomske poslove u Muftijstvu banjalučkom.

Treba dodati da je Rijaset danas donio i više drugih odluka iz svoje nadležnosti te rješavao radno-pravni status uposlenika u Zajednici.

Author

admin