REISU-L-ULEMA UPUTIO ČESTITKU KARDINALU PULJIĆUReisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom katoličkog blagdana Božića. U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića se kaže:

– Vaša Eminencijo,
Raduje nas spoznaja da se vama katolicima, našim komšijama, bliže blagdanski dani. Nas raduje ono što vas raduje, a žalosti ono što vas žalosti. Vaša nadanja su naša, a vaši strahovi naši, jer svi smo mi sinovi Ademovi a Adem je od zajedničke nam Zemlje. I kao što nam je Zemlja od koje smo stvoreni zajednička, tako je i ova njena bosanska gruda naš dom i podjednako smo za njenu budućnost odgovorni.

Čestitajući Vam nastupajuće blagdane želim Vama osobno i svim katolicima u Bosni i Hercegovini da radost blagdana ohrabri u vama duh milosti Božije i Njegovog dobra.

Molim Boga Uzvišenog da spusti mir i razumijevanje među narodima naše domovine, Svijeta a posebno u Svetoj nam zemlji Palestini koja tako vapi za pravdom i mirom kao što je vapila na dan rođenja Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas.

U nadi da će nas blagdani zaticati u još boljem zdravlju i blagostanju primite moje iskrene pozdrave i čestitke.(kraj)

Author

admin