Muftija Ahmed ef. Adilović ugostio delegaciju „Merhameta“


shadow

TRAVNIK, 22. novembar – Muftija travnički Ahmed ef. Adilović primio je u svom uredu u Travniku delegaciju HO „Merhamet“ MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanac.

Muftija Adilović je čestitao predsjedniku Vrbanjcu novi mandat, naglašavajući da je njegovim dolaskom na čelo „Merhameta“ ova humanitarna organizacija napredovala, da je unaprijedila svoje projekte, te da „Merhamet“ radi veoma važan posao.

Vrbanjac se zahvalio muftiji Adiloviću na podršci Regionalnom odboru „Merhameta“ Travnik i ukazao na dobru saradnju sa Muftijstvom travničkim i Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U delegaciji „Merhameta“ bili su i predsjednik „Merhameta“ Švedske Fehim Halilović, generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, kao i direktori „Merhametovih“ Regionalnih odbora Travnik, Sarajevo i Mostar – Merzuk Omerdić, Munib Bujak i Adnin Hasić. Oni su muftiju Adilovića upoznali sa aktivnostima „Merhameta“ na područjima na kojima djeluju ovi Regionalni odbori.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik direktora Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Safet Durguti, koji je delegaciji “Merhameta” govorio o radu ove obrazovne institucije te je razgovarano o saradnji “Merhameta” i Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Source: https://www.merhamet.ba/2022/12/22/muftija-ahmed-ef-adilovic-ugostio-delegaciju-merhameta/

Author

admin