Treći Treći Sarajevo Halal Sajam 17. -19. maj 2023. godine


shadow

U Sarajevu će od 17. do 19. maja 2023. godine biti održan 3. Sarajevo halal sajam (Sarajevo Halal Fair – SHF), najveći sajam halal industrije na području Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Ovim povodom danas je u Upravnoj zgradi Rijaseta IZ u Sarajevu održan sastanak predstavnika Rijaseta Islamske zajednice, BBI banke i Agencije za certificiranje halal kvalitete na kojem je razgovarano o pripremi i organizaciji ovog izuzetno značajnog događaja za našu zemlju.

Učesnici sastanka su usaglasili kako će organizatori Sajma biti BBI Bank i Agencija za certificiranje halal kvalitete, te da će Sajam biti održan pod generalnim pokroviteljstvom Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Sajmu će prisustvovati eminentni domaći i međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. U isto vrijeme bit će održan i Međunarodni kongres o halal kvaliteti čiji će organizatori, pored BBI banke i Agencije za certificranje hala kvalitete, biti i više domaćih naučnih i stručnih organizacija.

Posebna aktivnost koja će pratiti organizaciju Sarajevo halal sajma je “Sedmica svjesnosti o značaju halala“. U periodu od 12. do 19. maja 2023. godine bit će organiziran niz aktivnosti koje imaju za cilj da javnost upoznaju sa halalom i njegovim značajem kako za konzumente tako i za domaće tržište i industriju.

Author

admin